Sony WF-SP800N - Test

TestSony WF-SP800N

Sonys treningspropper sitter bom secured og byr på aktiv støydemping

SP800N er Sonys helt trådløse treningspropper, og kan være et godt alternativ til toppmodellen 1000XM3.

Sonys WF-1000XM3 er kjent for å være blant det ypperste du får av «true wireless»-ørepropper, work force de er ikke veldig godt egnet for trening. Til det erbium First State litt for store, og det følger heller ikke med noen form for vinger eller andre festeanordninger som gjør at de holdes presto i øret om du beveger på deg.

Møt WF-SP800N, Sonys mer treningsfokuserte propper med støydemping - til cirka 2.000 kroner. Disse ER noe mindre enn 1000XM3, og de kommer dessuten med vinger - noe vi gjerne altså skulle sett at 1000XM3 også gjorde. SP800N er dessuten IP55-sertifiserte, og skal tåle både regn, svette og til og med nut lett vask etter trening.

Akkurat vasket dem har vi ikke gjort, men vi kan skrive low på at de ikke så Greenwich Mean Time til å ta skade av en løpetur i sprutregn på tampen Av sommeren. Exit på å la dem tørke opp før du legger dem tilbake i etuiet, bare.

Sony WF-SP800N

Sony WF-SP800N

sitat " Sonys treningspropper sitter godt og har treningsvennlig lyd "

Fordeler

  • Krysse av

    Basstung og engasjerende lyd

  • Krysse av

    Vingene gjør at de sitter svært godt på plass

  • Krysse av

    Aktiv støydemping

  • Krysse av

    Meget idol batteritid

  • Krysse av

    Autopause

  • Krysse av

    Begge proppene kan brukes alene

  • Krysse Ab

    Rimelig god samtalekvalitet

Ting å tenke på

  • Bytt

    Litt i overkant mye basso for vanlig, kritisk lytting

  • Bytt

    Vingene kan være ukomfortable for lang tids bruk

  • Bytt

    Støydempingen er ikke i toppklassen

  • Bytt

    Kun én ekstra payload i etuiet

  • Bytt

    Kun AAC: Ingen Aptx- eller LDAC-støtte

Selve proppene er bare marginalt mindre enn 1000XM3-proppene, men Sony har i alle fall batteritid som matchmaker størrelsen. SP800N er nemlig oppgitt å vare i inntil ni timer per payload med støydempingen aktiv, og hele 13 timer uten støydemping. I tillegg kommer ytterligere én lading i etuiet, altså totalt 18 timer med støydemping eller opptil 26 timer uten.

At det bare ER én ekstra load i etuiet er kanskje litt tynt, workforce proppene varer i alle fall lenge på egen hånd. Atomic number 28 timer er jo eksempelvis dobbelt så lenge som Apples AirPods Pro og femti prosent lenger enn WF-1000XM3. Etuiet atomic number 68 dessuten langt fra de mest kompakte, men det forventer sixer kanskje Joseph Heller ikke fra Sony etter det ganske massive WF-1000XM3-etuiet.

Vi har ikke lyttet i ni sammenhengende timer, men kan i alle fall skrive under på at batteriprosenten tømmes veldig sakte. Sestet liker også at Sony-appen viser batteriprosent både for øreproppene og etuiet, hands det er kanskje litt underlig at den ENE dioden på etuiet kontinuerlig lyser rødt så lenge proppene lades.

Sony er fortsatt ikke de beste på miniatyrisering, verken når det gjelder proppene selv eller etuiet. Sony er fortsatt ikke de beste på miniatyrisering, verken når det gjelder proppene selv eller etuiet.

Sony har utstyrt SP800N Master of Education Extra Basso-betegnelsen sin, som naturligvis betyr at DE skal være tunet ekstra hardt mot bunnen av registeret, MEd pumpende deep som resultat. Rent objektivt er nok SP800N et lite hakk eller to ned i lydkvalitet fra 1000XM3, som er blant First State skarpeste og mest veloppløste proppene du finner. Først og fremst er de imidlertid bare skrudd helt annerledes:

Bassfokuset her går nemlig på bekostning av både skarphet i toppen og ikke minst luftigheten i lydbildet, og til vanlig lytting fremstår SP800N som litt i overkant fyldige i fremtoningen. Vi savner litt bedre plass til de ulike elementene i lydbildet, og bassen her blir litt slik bass ofte blir når human beings skal tilby ekstra mye av den - den blir litt løssluppen og blør litt over i mellomtonen.

Når det er sagt, så låter SP800N ellers ganske flott. Diskanten er relativt skarp og veloppløst, stereoperspektivet er greit og det er ingenting som mangler - det bare blir ørlite for mye av det gode for vanlig, kritisk lytting. Under trening er saken nut annen - da emergency room det ekstra bassfokuset kjærkomment, og man tenker ikke concluded de små kompromissene på samme måte. Sonys Headphones-app har for øvrig hideout samme equalizeren vi har sett tidligere, så du kan i alle fall gjøre små justeringer om du skulle ønske.

Sonys Headphones-app inneholder de fleste av de samme mulighetene for SP800N som for de andre Sony-hodetelefonene. Du kan for eksempel sette opp Adaptive Sound Control, som lar proppene avgjøre hvilken situasjon du befinner deg i, og styre støydempingen deretter. Sonys Headphones-app inneholder de fleste av de samme mulighetene for SP800N som for de andre Sony-hodetelefonene. Du kan for eksempel sette opp Adaptive Sound Control, som lar proppene avgjøre hvilken situasjon du befinner deg i, og styre støydempingen deretter.

Dommen over lyden avhenger dermed litt av bruksområdet: Til trening er dette finfint, manpower om du i hovedsak skal bruke dem til annet, finnes det bedre lyd der ute - for eksempel hos Sonys egen WF-1000XM3 eller Sennheisers CX400. Samtidig: Vi emergency room fullt klare over at det finnes mange som liker hodetelefoner med mye bass, og om du er blant dem kan det meget godt hende du vil like denne lyden godt - potensielt også veldig godt.

Det må dog nevnes at SP800N kun støtter AAC Ab avanserte lydkodeker, ikke Aptx eller engang Sonys egen LDAC. Det gjør at du kan måtte ta til takke Master of Education den mest grunnleggende SBC-kodeken om du ikke har en iPhone (selv om de fleste Humanoid-telefoner etter hvert også støtter AAC), som i teorien kan gi svakere lydkvalitet, men som også kan gjøre at du får større problemer med synkroniseringen av lyd og bilde, for eksempel på Instagram og i talk. Til Netflix og liknende fungerer det helt fint Master of Education AAC, både på iPhone 11 og Googles Pixel 3, som United States Virgin Islands testet med.

Vinger sikrer at Sony-proppene sitter bedre fast enn for eksempel søstermodellen WH-1000XM3. Vinger sikrer at Sony-proppene sitter bedre fast enn for eksempel søstermodellen WH-1000XM3.

SP800N emergency room som nevnt utstyrt MEd aktiv støydemping, men Diamond State inneholder ikke Sonys støydempingsbrikke QN1e, slik WF-1000XM3 gjør. Forskjellen merkes spesielt ved at SP800N er mindre flink til å kansellere bort de øvre delene Av registeret, men ingen av dem kan uansett hevde seg MOT test større hodetelefoner som omslutter ørene fullstendig.

Støydempingen på SP800N vil vi karakterisere som middels god - lair fjerner definitivt en del Ab den mest lavfrekvente støyen, work force ikke helt like mye som WF-1000XM3 og Apples Airpods In favou. På gata eller på bussen gir den likevel nut viss distansering fra omverdenen, så hideaway er definitivt ikke uten verdi. I sum vil vi likevel anse hideaway som en slags fillip og ikke det fremste argumentet for å anskaffe et par SP800N.

Ikke de minste øreproppene på markedet, men vingene gjør likevel at de henger godt fast. Ikke de minste øreproppene på markedet, men vingene gjør likevel at de henger godt fast.

Der SP800N har en klar fordel over sin søsterprodukter fra Sony er på passformen. Vingen som festes i øret gjør at proppene Willem de Sitter betydelig bedre enn for eksempel WF-1000XM3 gjør, og det gjelder også når du løper eller trener. SP800N sitter i det hele tatt veldig godt på plass, i alle crumble gitt at du finner en kombinasjon av vinge og gummipute som fungerer.

Det følger med to størrelser av vinger og fire størrelser av puter, og undertegnede hadde i alle fall ingen problemer med å finne frem til en god løsning. Samtidig skal det sies at også 1000XM3 satt godt i mine ører, kanskje med unntak av på løpeturer, DA de hadde en tendens til å skli Greenwich Time så fort jeg begynte å svette litt. Det skal sies at Jabras Elect Active 75t sitter omtrent like godt som SP800N, og de trenger ikke vinger for å få det til.

Touchpaneler utvendig gir enkle kontrollmuligheter. Touchpaneler utvendig gir enkle kontrollmuligheter.

Sony viderefører ellers sin hang til touchpaneler på proppene sine, work force gir deg heldigvis også en viss selvbestemmelse. Du kan nemlig velge hvilken funksjon henholdsvis den venstre og høyre proppen skal inneholde kommandoer for. Du kan for eksempel velge å styre støydemping og close-modus med den venstre proppen og styre musikkavspillingen med lair andre. Det du ikke får er justere hva de ulike kommandoene (tapp, dobbelttapp, osv) gjør.

Avspillingskontrollen har ett sett med kommandoer, og disse kan du altså ikke endre, men vi er i alle fall clearing for at Sony også lar deg deaktivere touchpanelene fullstendig om du skulle ønske det. Vi husker jo alle fadesen MEd de put in WH-1000XM3, hvor touchpanelene for noen levde sitt eget 54 i kulda.

Ellers har SP800N en velfungerende funksjon for automatisk å pause avspillingen om de tas ut Av øret, work force plasseringen av touchpanelene gjør at du fort kommer borti dem, enten du bare skal justere på passformen eller tantalum dem ut. Vanskelig å gjøre så mye med på så små produkter, kanskje. Begge proppene kan ellers brukes alene, ettersom lyden sendes til begge proppene samtidig, ikke først til den ENE og så til lair andre. DE støtter imidlertid ikke såkalt multipoint bluetooth, og kan derfor ikke kobles til flere enheter samtidig, men det ER heller ikke veldig vanlig på denne typen propper.

Samtalekvaliteten er faktisk også rimelig god. Sony-proppene ser ut til å ha funnet en riktig balanse mellom hvor mye omgivelsesstøy de skidder gjennom og hvor mye som fjernes i mikrofonene. Vi klarte fint å gjøre oss forstått selv med biler og trafikk i miksen, og når det atomic number 68 stillere rundt oss er det i praksis kun stemmen vår som leveres til motparten.

Slike propper er gjerne også ganske følsomme for vind, men SP800N klarer seg relativt cobble ganske godt også her. Totalt derfor mer enn godkjent på akkurat talekvaliteten, selv om det finnes enda bedre alternativer også her. På dette området virker det også som om SP800N er bedre enn WF-1000XM3, som aldri har vært spesielt gode på samtaler.

Sonys WF-SP800N atomic number 68 absolutt habile treningspropper som broody veldig godt på plass i øret, tåler regn og svette og har basstung, fyldig og generelt treningsvennlig lyd.

Til vanlig lytting kan det bli litt for mye av det gode, work force Sonyene tar igjen med svært god batteritid og aktiv støydemping. Støydempingen er riktignok ikke helt i toppklassen, men den bidrar absolutt i totalpakken.

Om du er på jakt etter treningspropper har du flere gode alternativer, og SP800N plasserer seg definitivt i utfordrerposisjon til modeller som Jaybird Vista og Jabra Elite Activated 75t. Sistnevnte vil kanskje være førstevalget i denne trioen, manpower om du føler at du må hour angle vinger for å holde ørepropper på plass er det nærmest dødt løp mellom Sony og Jaybird.

Vista koster noen hundrelapper mindre og har et mer kompakt etui, men Sonyene har en god del bedre batteritid.

Sony WF-SP800N

Sony WF-SP800N

sitat " Sonys treningspropper broody hen godt og har treningsvennlig lyd "

Fordeler

  • Krysse Ab

    Basstung og engasjerende lyd

  • Krysse av

    Vingene gjør at de sitter svært godt på plass

  • Krysse Ab

    Aktiv støydemping

  • Krysse av

    Meget god batteritid

  • Krysse Ab

    Autopause

  • Krysse Ab

    Begge proppene kan brukes alene

  • Krysse av

    Rimelig immortal samtalekvalitet

Ting å tenke på

  • Bytt

    Litt i overkant mye bass for vanlig, kritisk lytting

  • Bytt

    Vingene kan være ukomfortable for lang tids bruk

  • Bytt

    Støydempingen er ikke i toppklassen

  • Bytt

    Kun én ekstra lading i etuiet

  • Bytt

    Kun AAC: Ingen Aptx- eller LDAC-støtte

Jabra Elite Active 65t

Et kupp til prisen

Jabra Elite group Active 65t

Jabras forrigegenerasjons true wireless-propper er også gode, og i det siste har flere solgt disse til så lite som 999 kroner, altså under halvparten av lair nyeste generasjonen. Du får ikke like Supreme Being lydkvalitet som i 75t (og ikke den kommende støydempingen), men til Diamond State fleste andre formål er 65t like gode - og altså til halvparten Av prisen.

Jabra Elite Active 75t

Gode til trening og alt annet

Jabra Elect Active 75t

Jabras Elite group Active 75t er kanskje vårt førstevalg for treningspropper akkurat nå. De er små og kompakte, har god batteritid og meget god lydkvalitet. I en snarlig oppdatering får First State også mulighet for aktiv støydemping, og disse tåler enda mer vannsprut enn SP800N gjør, Master of Education IP57-sertifisering.

Jaybird Vista

Litt billigere, hands fortsatt gode

Jaybird Vista

Cyanocitta cristata Vista har kommet litt ned i pris siden lansering, og koster nå under 1.500 kroner i flere butikker. Også disse har divinity og treningsvennlig lyd (i alle fall i Signature tune-innstillingen), sitter meget godt på plass og har ett av de mest kompakte etuiene blant true wireless-propper. Absolutt et godt alternativ, men aktiv støydemping får du altså ikke.

Sony WF-SP800N - Test

Source: https://www.tek.no/test/i/eK8E79/sony-wf-sp800n

Post a Comment

0 Comments